Miksi allergista nuhaa tulee hoitaa

Moni tukkoinen ja nuhainen potilas sairastaa tietämättään jatkuvaa allergista nuhaa, eikä siksi hoida sairauttaan riittävän hyvin. Flunssan kaltaiset oireet ovat tärkeä tunnistaa allergiseksi nuhaksi, jotta oireet saadaan kuriin ja mahdollisesti vältytään hankalilta liitännäissairauksilta.
Miksi allergista nuhaa tulee hoitaa

Jatkuvaa allergista nuhaa sairastavilla on huomattavasti suurempi riski sairastua astmaan kuin niillä, joilla ei allergista nuhaa ole. Astmaa sairastavista suurimmalla osalla, jopa kolmella neljästä, on allerginen nuha.1 Astman lisäksi niillä henkilöillä, joilla allerginen nuha oireilee aktiivisesti, esiintyy todennäköisemmin myös korva- ja poskiontelotulehduksia, erityisesti lapsilla.2 


1. Pallasaho et al., Allergic rhinoconjunctivitis doubles the risk for incident asthma - Results from a population study in Helsinki, Finland. Resp Med 2011; 105: 1449-1456.
2. Jura Numminen, Näin hoidan: Allerginen nuha. Duodecim 2017; 133: 473–8.

Lue täältä, milloin kannattaa hakeutua lääkäriin

Viatrisin tuottama sisältö

Kaikki Viatrisin tuottama sisältö, jossa käsitellään terveyttä, lääkkeitä, ravintolisiä, kosmetiikkaa tai lääkinnällisiä laitteita, on tarkistettu ja hyväksytty Viatrisin Tieteellisellä palveluyksiköllä. Tieteellisessä palveluyksikössä tarkastuksia tekevät farmaseutit ja proviisorit ja he varmistavat, että lääketieteellinen sisältö on asiallista, luotettavaa ja ajan tasalla.