Milloin lääkäriin

Milloin lääkäriin?

Mikäli allergisen nuhan oireet häiritsevät tai haittaavat elämää, on syytä hakeutua lääkäriin. Pitkittynyt ja hoitamaton allerginen nuha vaikeuttaa arkea ja lisää riskiä astman puhkeamiselle.1Hoitamaton allerginen

Hoitamaton allerginen nuha lisää astman riskiä ja rajoittaa jokapäiväistä elämää.

Allergisen nuhan hoidon voi aloittaa omatoimisesti. Kausiluonteisen allergisen nuhan toteaminen on usein helppoa ajankohdan ja oireiden perusteella. Lääkäriin on syytä hakeutua, jos oireet eivät lievity riittävästi nykyisellä lääkityksellä tai ne pitkittyvät, allergian aiheuttajaa ei tunneta tai on kyse lapsesta. Myös astmankaltaiset oireet, kuten pitkittynyt yskä tai hengenahdistus, ovat syitä kääntyä lääkärin puoleen.


1. Bousquet J ym. Allergic Rhinitis and its Impact on Asthma (ARIA). 2008. Volume 63, Issue Supplement s86. 8–160.

Lue täältä eri hoitovaihtoehdoista

Viatrisin tuottama sisältö

Kaikki Viatrisin tuottama sisältö, jossa käsitellään terveyttä, lääkkeitä, ravintolisiä, kosmetiikkaa tai lääkinnällisiä laitteita, on tarkistettu ja hyväksytty Viatrisin Tieteellisellä palveluyksiköllä. Tieteellisessä palveluyksikössä tarkastuksia tekevät farmaseutit ja proviisorit ja he varmistavat, että lääketieteellinen sisältö on asiallista, luotettavaa ja ajan tasalla.